Wisdom of Life

Super-alimente în lupta cu SM: Ananasul

cum-sa-alegi-si-sa-cureti-corect-un-ananas-video_size1

Originar din America tropicală, ananasul este nu doar un fruct delicious cu un gust puternic parfumat, ci și un aliat în lupta cu SM.

Datorită bromelinei, o enzimă cu proprietăți anti-inflamatoare ce se găsește din abundență în acest fruct, ananasul ajută la recuperare țesutului muscular și reduce inflamațiile și durerile articulare. Bromelina acționează și ca ferment digestiv, ajutând și stimulând digestia, fiind comparată cu pepsina și papaina.

Durerile musculare sunt una dintre problemele generale cu care se confruntă pacienții cu scleroză multiplă de-a lungul evoluției bolii, iar inflamațiile țesuturilor pot provoca noi pusee. Ananasul este astfel un superaliment, aliat al oricărui pacient cu SM, ce echilibrează digestia și ține inflamațiile sub control.

Ananasul este de asemenea bogat în vitamine și săruri minerale. Conține vitaminele A, B, B1 și C, betacaroten, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, sulf, cupru și mangan. Manganul este foarte important în întărirea oaselor și a țesuturilor conjunctive. Datorită carotenului, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei, iar datorită cuprului, stimulează producţia de hemoglobină din organism și previne osteoporoza, anemia, precum și unele probleme cu glanda tiroidă.

Bromelaina se regăseşte doar în ananasul proaspăt, motiv pentru care acesta ar trebui consumat proaspăt, în sucuri, salate de fructe sau ca atare.

Follow @CentrulSMile